Laboratoria

VIPLive ondersteunt het gehele diagnostische proces digitaal; van aanvraag tot financiële afhandeling. Ook kunnen zorgprofessionals via ons platform digitaal afspraken inplannen op onderzoekslocaties – inclusief die van ketenpartners. De modules sluiten naadloos op elkaar aan en kunnen ook zelfstandig worden ingezet.

Onze oplossingen

Lab Online

Digitaliseer het proces van het aanvragen, verwerken en inzien van laboratoriumonderzoeken. Verbind uw laboratorium op een efficiëntere manier met aanvragers en voorkom fouten.

Functieonderzoeken

Versnel het diagnostisch proces van uw functieonderzoeken. Laat informatie-uitwisseling met aanvragers en beoordelaars via VIPLive lopen en koppel meetapparatuur.

Declaratieservice

Handel uw financiële administratie van uitgevoerde diagnostiek af met VIPLive en de aanvullende dienstverlening van een vaste medewerker van onze declaratieservice.

Planning

Rooster en plan snel en efficiënt afspraken en onderzoeken binnen uw eigen laboratorium en bij partners met goede aansluiting op applicaties voor labordering en functieonderzoeken.

Hoe we laboratoria ondersteunen

Laboratoria vormen een cruciale schakel in het zorgproces rondom een patiënt. Zij werken samen met verschillende zorgverleners die allemaal op eigen wijze onderzoek aanvragen, plannen en factureren. Hierdoor zijn onderzoeksprocessen vaak trager, intensiever en foutgevoeliger dan nodig. Als antwoord hierop hebben wij oplossingen ontwikkeld waarbij niet alleen kwaliteit en efficiëntie, maar ook verbinden centraal staat.

Verbonden met andere systemen

Al onze oplossingen koppelen met laboratorium informatiesystemen zoals GLIMS, Labosys en Molis, én met systemen van uw zorgpartners zoals huisartsen. Dit bespaart u en uw partners tijd en geld. We kunnen bijvoorbeeld het aanvraagproces volledig digitaliseren met huisartsen die VIPLive via hun regionale huisartsenorganisatie gebruiken voor chronische zorg en regionale samenwerking.

 

Lees meer over VIPLive regionale huisartsenorganisaties
Koppeling Mitz met VIPLive: completer beeld voor de zorgverlener en meer regie voor de patiënt

24 april 2024

Koppeling Mitz met VIPLive: completer beeld voor de zorgverlener en meer regie voor de patiënt

De zorgvragen die bij de huisartsenspoedpost (HASP) binnenkomen worden steeds complexer. Een goed beeld van de medische voorgeschiedenis van patiënten wordt hierdoor nóg belangrijker voor het bieden van de juiste zorg. Het elektronisch delen van medische gegevens tussen de huisartsenpraktijk en HASP vereist uitdrukkelijke toestemming van de patiënt. Doordat de drukte en daarmee de werkdruk op de HASP toeneemt, is het essentieel dat het zorgproces versneld wordt. Snelle toegang tot medische gegevens draagt daaraan bij. Op initiatief van VZVZ én in samenspraak en samenwerking met Dokter Drenthe en softwarebedrijf Nedap, Meditools (ontwikkelaar van HIS MediKIT) werkt Topicus sinds november 2022 aan de implementatie van Mitz. Topicus’ rol hierin is het bewerkstelligen van een koppeling van Mitz met het VIPLive Spoed EPD, het elektronisch patiëntendossier dat wordt ingezet op de HASP.

Samenwerking tussen Starlet Diagnostisch Centrum en Topicus leidt tot geavanceerd afname systeem voor de eerstelijnsdiagnostiek

23 april 2024

Samenwerking tussen Starlet Diagnostisch Centrum en Topicus leidt tot geavanceerd afname systeem voor de eerstelijnsdiagnostiek

In februari 2021 startte project BuDi, een samenwerking tussen Starlet DC, OrangeNXT en Topicus, met als doel het proces rondom bloedafname of trombosedienst op prikposten en tijdens huisbezoeken te optimaliseren. Sinds januari van dit jaar heeft Starlet DC, gespecialiseerd in bloedafname, laboratoriumonderzoek, antistollingsbehandeling en functieonderzoeken, haar processen verder ondersteunend door middel van VIPLive Planning en LabOnline als onderdeel van een integraal afname systeem.

Patiëntinformatie uit eerste-, tweede- en derdelijnszorg beschikbaar in Zorgviewer

18 april 2024

Patiëntinformatie uit eerste-, tweede- en derdelijnszorg beschikbaar in Zorgviewer

Huisartsen en ziekenhuizen in Noord-Nederland kunnen vanaf vandaag informatie over patiënten snel en eenvoudig uit elkaars zorgdossier inzien via Zorgviewer. Zorgviewer biedt één totaalbeeld van de patiënt. Voor dit totaalbeeld haalt Zorgviewer ACP-informatie uit het open platform VIPLive. Daardoor weten zorgverleners bijvoorbeeld op locatie direct of een patiënt wel of niet gereanimeerd wil worden.

Meer informatie?

Neem contact op met Erica Veneman.

Erica Veneman
Propositielead Diagnostiek
+31 641647113